Voorwaarden en betaling

Als je een les, trainingssessie of clinic bij mij reserveert is het fijn om duidelijke afspraken / voorwaarden te hebben. Dit voorkomt problemen in de toekomst en dit maakt de samenwerking een stuk prettiger.

Uit de praktijk is gebleken dat een aantal regels en voorwaarden wel nodig zijn om alles in goede banen te leiden.

Je vind hieronder de regels/voorwaarden met betrekking tot het verloop van de lessen, hulp op afstand (Live videolessen en videofeedback), betalingen en annuleringen.

Lees deze regels en voorwaarden goed door! Indien ik geen terugkoppeling van jou ontvang over de hieronder genoemde regels en voorwaarden, ga ik er vanuit dat jij hiermee akkoord gaat!


Voorwaarden met betrekking tot de reguliere Lessen, Trainingssessies en Clinics

Hou er rekening mee dat ik vaak meerdere lessen achter elkaar plan. Voor elke les calculeer ik wat extra tijd in, maar het kan voorkomen dat ik alsnog later bij je ben. Mocht dit meer dan 5 minuten zijn dan bel ik even!

Indien alles heel voorspoedig gaat dan kan het zijn dat ik eerder bij je ben, ook hierbij zal ik een belletje doen indien ik meer dan 10 minuten eerder bij je ben.

Ik probeer altijd zo efficiënt mogelijk mijn lessen te plannen, maar het kan zijn dat er last minute nog onvoorziene wijzigingen komen in de tijden, door bijvoorbeeld een uitvaller. Mocht er een wijziging zijn zal ik dit zo spoedig mogelijk overleggen, dit kan betekenen dat er wellicht in de tijd geschoven wordt, hou hier rekening mee.

Tijdens een rijles draag je gepaste rijkleding en ben je verplicht te rijden met een veiligheidscap.

Betaling en annulering met betrekking tot de reguliere Lessen, Trainingssessies en Clinics
 • Betaling vindt plaats op de dag van de afspraak, voor of direct na de les. (houd er rekening mee dat ik op tijd sta en helaas geen tijd heb om te wachten tot je paard is uitgestapt en afgezadeld)
 • Deze betaling kan contant (het liefst zo gepast mogelijk), via betaalverzoek (ter plaatse) of door middel van pinnen worden voldaan.
 • Vooraf overmaken (ook middels betaalverzoek) is mogelijk. Het bedrag dient dan een dag voor onze afspraak op mijn rekening te staan.
 • Als je een les vastlegt, mijn tijd reserveert, kun je tot een week voor aanvang van de les deze kosteloos annuleren.
 • Binnen 5 dagen tot 48 uur van te voren betaal je 25% van het totale bedrag als annuleringskosten.
 • Zeg je de afspraak af binnen 48 uur voor aanvang van jou les? Dan ben je 50% van het totaal bedrag verschuldigd aan annuleringskosten.

Corona maatregelen

Ivm corona heb ik nog een paar extra maatregelen.

Voelt u zich niet lekker en/of heeft u 1 van de symptomen uit de richtlijnen van het RIVM:

 • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn,
  • ○ Hoesten
  • ○ Benauwdheid
  • ○ Verhoging of koorts
  • ○ Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
 • Annuleer dan alsjeblieft de afspraak, dan maken we een nieuwe afspraak op een ander moment.
 • Ik houd rekening met hooikoorts en andere allergieën, laat dit mij alleen wel van te voren weten!
 • Indien u contant wilt betalen doe dit dan middels een niet dichtgeplakte enveloppe.
 • Ik maak gebruik van een instructieset, hierdoor kan ik je op een rustige manier begeleiden zonder te schreeuwen. Helaas kan ik nu geen headset uitlenen, neem daarom je eigen oordopjes (bij voorkeur met microfoon, ivm terug-praat-functie) mee naar de les.
 • Tijdens grondwerk lessen heb ik altijd mijn eigen leadrope bij me. Je mag een leadrope en touwhalster lenen, maar ook in dit geval zal ik bij uitleg en voor doen altijd mijn eigen leadrope aan het touwhalster klikken.

Voorwaarden met betrekking tot Live videolessen en Videofeedback lessen

Live videolessen en videofeedback lessen zijn natuurlijk altijd op afstand. Je kunt dit dus scharen onder hulp op afstand. Dit is natuurlijk anders dan wanneer ik fysiek bij jou op stal langs kom. Daarom heb ik voor deze manier van instructie andere regels/voorwaarden.

Live videolessen

Voor een live video les dient eerst een afspraak te worden gemaakt! Het is ook mogelijk eerst een gratis intakegesprek te plannen om even kennis te maken.

Wanneer je een afspraak maakt zal ik vragen naar je telefoonnummer en adres gegevens. Deze dien je dan ook naar waarheid te overleggen.

Tijdens een Live video les zal er een verbinding via Skype gelegd worden, via deze verbinding kan ik je zien. Zorg dat je nog een telefoon hebt waarop ik je kan bellen. Zorg dat je oordopjes met microfoon aansluit op je mobiel, zodat we met elkaar kunnen praten.

Zorg dat je 10 minuten van te voren alles klaar hebt staan voor de les en vergeet niet je paard (indien je een rijles wilt) van te voren los te stappen.

Videofeedback lessen

Wanneer je een videofeedback les wil, dien je zelf eerst een video te maken van minimaal 2 minuten tot maximaal 60 minuten. Indien de video korter is dan 10 minuten kun je deze via Whatsapp naar mij toe zenden. Indien deze langer is kun je de video via wetransfer naar mijn e-mailadres sturen! Laat me bij het verzenden van jou video even weten waar je tegen aanloopt of waar je graag wilt dat ik op let.

Ik probeer jou video zo spoedig mogelijk te bekijken, hoe snel je deze terug ontvangt hangt een beetje af van de lengte van de video. Je krijgt van mij altijd een bevestiging van ontvangst!

Wanneer ik jou video heb bekeken en heb ingesproken stuur ik deze samen met een schriftelijke analyse van de aandachtspunten naar jou terug.

Betaling en annulering met betrekking tot Live videolessen
 • Betaling vind plaats middels overmaken of middels een betaalverzoek. Het bedrag dient dan een dag voor onze afspraak op mijn rekening te staan.
 • Als je een Live videoles vastlegt, mijn tijd reserveert, kun je tot een week voor aanvang van de les deze kosteloos annuleren. Binnen 7 dagen tot 48 uur van te voren betaal je 25% van het totale bedrag als annuleringskosten.
 • Zeg je de Live videoles af binnen 48 uur voor aanvang van jou les? Dan ben je 50% van het totaal bedrag verschuldigd aan annuleringskosten
Betaling en annulering met betrekking tot Videofeedback lessen
 • Betaling vind plaats middels overmaken of middels een betaalverzoek. Het bedrag dient te worden voldaan voor ik jou video ga bekijken en beoordelen. Indien ik geen betaling ontvang zal ik dan ook geen videofeedback geven.
 • Wanneer je mij een video hebt toe gezonden en hebt betaald is het niet mogelijk dit nog te annuleren.
 • Na betaling is het niet mogelijk aanspraak te maken op terugbetaling.

Heb je vragen over deze regel/voorwaarden? Ik beantwoord deze graag!

Indien ik geen terugkoppeling van jou ontvang over deze regels/voorwaarden, ga ik er vanuit dat jij hiermee akkoord gaat!

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact op