Welkom bij Stal Noorderzon

Stal Noorderzon verzorgt al sinds 2010 dressuur- en grondwerklessen. Sinds kort doen wij dit vanuit onze eigen kleinschalige stalling in het mooie Nieuw Scheemda.

Onze lessen zijn geschikt voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden! Wij hebben een hele leuke kudde pony’s waar je mee aan het werk kunt, natuurlijk is je eigen paard/pony ook welkom bij ons!

Mijn naam is Linda Perdon, ik ben gediplomeerd instructrice en paardenliefhebber in hart en nieren. Ik vind het werk met paarden/pony’s (met een rugzakje) die een probleem hebben het mooiste om te doen.

Mijn grote passie is: paarden helpen, door mensen te leren een goede leider voor het paard te zijn en dit werk begint bij onze volgende generatie! Ik werk dan ook graag met kinderen en tieners.

Des al niet te min vind ik als voormalig wedstrijdruiter een correct bewegend en in ontspanning gaande paard zeer belangrijk.

Dus of je nu nog helemaal geen ervaring met paarden/pony’s hebt, recreatie ruiter bent of al in de wedstrijdsport actief bent, zolang je leergierig en net als ik een paardenliefhebber bent dan ben je meer dan welkom!

Ik heb het volgende afgerond:

* Erkend ORUN-instructeursdiploma
* Trainersclub van DressagePro met Rien van der Schaft
* Ruitervoorkeuren fase 1

Grondwerk Ruiter kriebelt paard tijdens Horse agility les

” Op de grond “
(Grondwerk)

Samenwerken, luisteren, vertrouwen, een goede leider zijn en plezier!

Het is een breed begrip, maar het draait allemaal om de samenwerking met het paard. Bij ons leer je alle facetten van het grondwerk. Van de basis omgang, gedragsherkenning, halen uit de paddock, veilig wandelen tot longeren, clickertraining, vrijheidsdressuur, lange teugelen en Horse Agility.

Laat ons je meenemen in de samenwerking op de grond, ervaar hoe je een harmonieuze band met het paard kunt opbouwen en laten we samen ontdekken wat grondwerk ook voor jou kan doen!


” In het zadel ” (Dressuur/paardrijden)

Harmonie, balans, duidelijke en eerlijke communicatie, voelen, luisteren en flexibel zijn!

Bij ons leer je om in balans en vanuit eerlijke hulpen in harmonie samen te werken met het paard. Houding & zit, balkjes rijden, rijtechniek, springen, de hulpen en nog veel meer komen aanbod in onze lessen.

Vorm samen een team, wordt 1 met het paard, leer het paard te trainen zowel fysiek als mentaal met een zachte verbinding en toch duidelijke communicatie!

Ruiter op dressuurpaard tijdens dressuur training
“Hoe beter de band tussen ruiter en paard,
hoe beter deze

samen zullen presteren”

Een paard trainen/paardrijden doe je niet alleen het is een teamsport! Jij en het paard vormen samen een team. In een team heeft iedereen een stem die gehoord mag worden. Luisteren en gehoord worden maakt een eerlijke communicatie mogelijk. Een eerlijke communicatie maakt een goede samenwerking mogelijk. Een goede samenwerking maakt je partners en creëert vertrouwen en veiligheid. Goede communicatie, samenwerking, vertrouwen en veiligheid zijn de sleutels tot Harmonie.

Een wijs gezegde “Wie leiding wil geven, moet eerst leren volgen” met andere woorden “wie leiding wil geven, moet eerst leren luisteren”

Luister jij wel eens naar het paard?

Wat vind je op de website?

Wij willen je graag meer vertellen over onze lessen en onze werkwijze. Daarom is er uitgebreid de tijd genomen om dit op onze website goed te verwoorden.

Wij wensen iedereen veel leesplezier! Heb je vragen, wil je graag meer informatie over de lessen die wij geven stuur dan gerust een berichtje. Wij beantwoorden je vragen graag!

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact op