Longeren

Longeren kan een heel belangrijk onderdeel in de training van je paard zijn en daarom extra belangrijk om op een juiste manier uit te voeren.

Veel ruiters longeren wel maar besteden niet veel aandacht aan de uitvoering ervan. Vaak is het alleen bedoeld om even snel het paard de benen te laten strekken of om de extra energie eruit te gooien.

Wat natuurlijk niet verkeerd is, maar je kunt zoveel meer met longeren. Het paard kan vrij lopen zonder ruiter gewicht. Dit is fijn want mocht je zelf het paard per ongeluk eens belemmeren in zijn beweging tijdens het rijden, gebeurt dit natuurlijk niet tijdens het longeren.

Tijdens het longeren kun je dan ook de oefeningen die je anders in het zadel doet, tijdens het longeren verder ontwikkelen, oefenen of bevestigen. Nu hoef je het niet te voelen maar kun je ook gewoon zien hoe je paard de oefening uitvoert.

Tijdens longeerlessen leer ik je een makkelijke maar zeker waardevolle manier van longeren. Geen grote toeters en bellen om je paard. Gewoon met een enkelelijn, hoofdstel met bit of zonder bit (sidepull is dan het fijnste), en een longeer?singel.

Ook leer ik je kijken naar je paard en observeren waar de problemen bij jou paard liggen waar je zowel aan de longeerlijn als in het zadel aan kunt werken. Zo creëer je meer oog voor het lichaam van je paard en zijn bewegingen.

Maar ook help ik je bij problemen tijdens het longeren, denk hierbij aan een paard dat omdraait, op je af rent, niet reageert op je hulpen, bang is voor de zweep enzovoort.

Daarnaast geef ik je een aantal waardevolle tips over hoe je zo veilig mogelijk kunt longeren, denk hierbij aan, hoe hou je de longeerlijn vast, hoe wissel je veilig van kant, waar laat je de zweep als je wisselt.

Een longeerlijn en longeersingel heb ik altijd bij mij, dus heb je deze niet is dat geen probleem!

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact op