Horse Agility

Het kan zijn dat je nog nooit gehoord hebt van Horse Agility. Dat is ook niet zo gek want het is nog niet heel bekend in Nederland. Het is vrij nieuw. Maar wat is het nu eigenlijk? Honden eigenaren zijn al heel lang bekend met de Agility, of ook wel genoemd behendigheid. Dit is een discipline in de hondensport waarbij honden over hindernissen springen, door tunnels rennen, over een wipwap gaan en over een steile A (schut) heen moeten. Ik zelf heb ook met mijn hond Seeley aan behendigheid gedaan, ik vond het heel leuk tot ik met mijn zwangerschap helaas niet meer met hem mee kon rennen en ben toen gestopt, waarna het mij aan tijd ontbrak het weer op te pakken.

Wat is Horse Agility

Horse Agility is eigenlijk het zelfde als behendigheid voor honden, alleen werk je niet met een hond maar met een paard en zijn sommige onderdelen aangepast en zitten er een aantal onderdelen in die we in de hondensport niet zien. Maar het principe blijft het zelfde! Het is een leuk spel onderdeel om met je paard te doen!

Natural Horsemanship, Schriktraining en Clickertraining

Als je het mij vraagt is Horse Agility een combinatie van Natural Horsemanship, Schriktraining en Clickertraining. Je hebt lichaamstaal nodig om je paard te kunnen begeleiden door de obstakels. Door dat er veel obstakels voorzien zijn van vlaggetjes, zeilen en andere gekke ritselende spullen, kan dit voor een minder dapper paard heel spannend zijn. Dit maakt Horse Agility ook een schriktraining. Om je paard extra te motiveren en om op het juiste moment te kunnen belonen tijdens het trotseren van de obstakels, beloon je door middel van clickeren.

Al deze onderdelen en trainingsmethode komen dus samen als je Horse Agility gaat doen. Daarom is Horse Agility een goede en leuke oefening om een betere band te krijgen met jou paard. Daarnaast ben je niet heel veel nodig om al wat leuke onderdelen uit de Horse Agility te kunnen doen.

Is mijn paard wel geschikt voor Horse Agility?

Het leuke is dat Horse Agility voor elk paard geschikt is, jonge paarden, oudere paarden of paarden die niet meer bereden kunnen worden en zelfs een paard wat minder dapper is kan Horse Agility doen. Belangrijk is dan wel wat kleiner te beginnen. Dus niet meteen met een zeil of knisperende flesjes gaan werken.

Hoe kan ik jou helpen?

Wanneer je graag aan de slag wil gaan met Horse Agility en daar hulp bij wilt kom ik bij je langs met materiaal, misschien heb je zelf ook wel wat staan, dit kunnen we even bespreken. Maar ik heb altijd wat spullen in de auto liggen waarmee we kunnen beginnen.

Als het helemaal nieuw voor jou en je paard is beginnen we met wat simpele dingen. Je paard moet jou bijvoorbeeld kunnen volgen en stoppen zonder dat jij moet trekken. Ik leer je een beloningsmethode aan en ik leer je te sturen vanuit lichaamstaal. In begin doen we alles met de leadrope, heb jij geen leadrope geen probleem deze heb ik ook altijd bij mij net al een touwhalster!

?Samen met jou en je paard gaan we als de kleine oefeningen goed gaan en het leiden en belonen goed gaan ook verder met de wat moeilijkere/spannende oefeningen. Je paard leert meer zelfvertrouwen en te vertrouwen op jou als leider. 

Dus wil jij graag starten met Horse Agility? Vraag mij gerust naar de mogelijkheden en hoe ik jou kan helpen!

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact op