Gedragsproblemen

Gedragsproblemen komen soms door een vervelend verleden, indien dit aan de orde is duurt het vaak ook wat langer voor we het probleem kunnen oplossen, het heeft tijd nodig. Beter gezegd vaak heeft het paard tijd nodig om aan de nieuwe situatie te wennen, deze te kunnen accepteren en voor onze suggesties open te staan.

Sommige paarden bouwen hele muren om zichzelf heen, om te voorkomen dat iemand ze pijn doet, ze laten dan niemand meer toe. Het kan soms echt even tijd nodig hebben voor zo’n paard zijn muur laat zakken en hij open staat voor onze suggesties. Vaak moet zo’n paard opnieuw leren vertrouwen. Geduld hebben en consequent zijn is bij zulke paarden heel belangrijk, er moet een knop om in hun hoofd om die muur naar beneden te kunnen halen en dat kun je niet afdwingen. Wel kun je een paard helpen om het vertrouwen in de mens terug te geven door met hem te communiceren op een manier die voor hem natuurlijk is.

Maar ook een paard met een goed verleden kan gedragsproblemen ontwikkelen, hij kan een trauma oplopen, gewoon erg gevoelig zijn, onbegrepen of het paard heeft (per ongeluk) verkeerd gedrag aangeleerd. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in angst, maar ook in dominantie, bijten, schoppen en kan ook uitwerking hebben in het rijden.

Welke reden het ook heeft, dit zijn problemen die we wel op kunnen lossen maar, afhankelijk van het probleemgedrag, vaak wat tijd nodig hebben om op te lossen. Dus sta je met je handen in het haar en weet je niet hoe je hiermee om moet gaan, kom ik je graag begeleiden. Misschien heb je wel een echt project paard en zoek je iemand die eerst zelf met het paard werkt voor je dat zelf gaat doen, ook daar help ik je graag bij!

Als ik je voor het eerst kom helpen is het wel fijn al wat voorkennis van het probleem te hebben. Je kunt je verhaal doe via een telefonisch gesprek maar je mag me natuurlijk ook een berichtje sturen. Als je telefonisch het probleem wilt uitleggen, stuur me dan eerst even een bericht om even een afspraak te maken zodat ik er echt even tijd voor kan nemen om je te woord te staan.

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact op