Dankzij mijn passie voor het grondwerk, jaren lange ervaring met paarden en het werken met mensschuwe en mishandelde paarden. Heb ik geleerd te observeren, luisteren en met mijn lichaam terug te communiceren. Ik breng graag mijn kennis over om onbegrepen paarden te helpen en ruiters/trainers te inspireren en motiveren om meer grondwerk te doen.

Grondwerk lessen

Natural Horsemanship, Loswerken, Clickertraining, Vrijheidsdressuur, Horse Agility allemaal termen die je vast wel eens gehoord hebt. De 1 een methode van communiceren met je paard, de ander een methode van trainen, weer een ander een methode van belonen en sommigen een spel of sport element. Maar ze hebben allemaal 1 ding gemeen! Je zit niet op je paard maar je staat er naast.

Wanneer je met paarden werkt doe je ALTIJD aan grondwerk. Alles wat je naast je paard doet is grondwerk. Denk hierbij aan het begroeten van je paard, het in of uit de wei halen, het leiden van je paard enzovoort.

Als je met paarden werkt ben je vast wel eens een klein omgangsprobleem tegen gekomen, zoals een paard die liever in de wei blijft of zich moeilijk laat leiden. Maar het kan ook zijn dat je een paard met gedragsproblemen hebt, waarbij je zelf met je handen in het haar staat.

Vaak hebben deze problemen met onbegrip je maken, miscommunicaties en de manier waarop gecommuniceerd wordt.

Je hoeft geen probleem te hebben om grondwerklessen te volgen

Maar je hoeft niet altijd met grondwerk bezig te zijn als er een probleem is. Je kunt het ook gewoon heel leuk vinden om te doen of om je band met je paard te versterken, want hoe leuk zou het zijn als je de communicatie zo kunt verfijnen dat je zonder woorden je paard kunt sturen.

Het kan ook zijn dat je iets geheel nieuws wilt proberen zoals Horse Agility, wat een leuk sport/spel element is waarbij jij en je paard allerlei obstakels moeten trotseren.

Een sterke beloningsmethode is het clickeren waarbij je een bridge signaal gebruikt voor je met wat lekkers beloont. Ideaal voor het aanleren van bijvoorbeeld Vrijheidsdressuur oefeningen, Horse Agility maar ook voor het aanleren/afleren van dagelijks gedrag.

Zoals bij alles is het belangrijk dat je weet wat je doet om goede resultaten te kunnen boeken. Dit geldt dan ook voor de onderdelen in het grondwerk. Daarom is het belangrijk grondwerklessen te volgen als je meer uit de band met je paard wilt halen. Blijft niet met je handen in het haar staan als je een probleem hebt.

Maar ook als je benieuwd bent naar Natural Horsemanship, Clickertraining of Horse Agility dan help ik je graag aan een goede start.

Loswerken

De eerste stap tot een goede communicatie begint los. Leiderschap bepalen en leren hoe te sturen met jou lichaam, in een afgezet stuk van ca. 15×15!

meer info

Clickertraining

1 van de methode’s om je paard te belonen is het clickeren. Clickeren kun je vervolgens weer gebruiken als beloningsmethode bij eigenlijk alles wat je met jou paard doet!

meer info

Horse Agility

Toe aan een leuke uitdaging? Horse Agility is obstakels trotseren met je paard, deze kunnen spannend zijn of behendigheid van je paard vragen. Je paard wordt er meer zelfverzekerd en heel dapper van, daarnaast is het ook nog eens vreselijk leuk!

meer info

Kleine omgangsproblemen

Wil jou paard het halster niet om, niet uit het weiland, het bit niet aannemen en/of heb je problemen met het leiden van jou paard van punt A naar punt B. Wil jij graag een betere en een makkelijkere samenwerking?

meer info

Gedragsproblemen

Heb jij een angstig paard, kun je niet in zijn buurt komen, schopt of bijt hij, kortom heeft jou paard echte gedragsproblemen en zit je met de handen in het haar?

meer info

Geen eigen paard? Geen probleem!

Heb je geen eigen paard maar wil je toch graag meer leren over grondwerk? Geen probleem je mag ook bij mij komen en lessen volgen met mijn pony’s!

meer info

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact op