Springen basistechniek

Naast dressuurlessen geef ik ook springlessen. We gaan tijdens springlessen voornamelijk bezig met de basistechniek van het springen. Een sprong hoger maken is namelijk niet zo moeilijk. Een goed grondtempo, correct aanrijden van de sprong, oog voor de sprong krijgen, een goede houding boven de sprong, een goede landing en het zien van je lijnen zijn juist de meer uitdagende onderdelen van het springen.

Daarnaast is springen voor jou paard een hele leuke afwisseling op de training. Ze worden er ook leniger van, denk bijvoorbeeld aan in-uitjes. Ze worden er sterker van niet alleen fysiek maar ook mentaal.

Ga je bij mij springlessen volgen, of afwisselend springen en dressuur. Dan help ik jou bij de basistechniek van het springen. Dat wil niet zeggen dat ik alleen kleine kruisjes neerzetten ik ben niet bang een oxer of een stijlsprong van 1 meter neer te zetten als een combinatie hier aan toe is.

Want als jij de basistechniek onder de knie hebt maakt het niet uit hoe hoog de spong staat. Het enige wat je dan nog in de weg kan staan is twijfel en dus angst voor een hogere sprong, ook hierbij kan ik jou begeleiden. Springen zonder angst en er plezier aan beleven is natuurlijk wel zo fijn!

Lees meer in Angst tijdens het rijden

Wil jij meer oog voor de sprong, wil jij weten hoe jij altijd goed kunt uitkomen op een sprong, beter mee zitten boven de sprong en tijdens de landing zodat jij je paard niet in de weg zit, weten hoe jij in de goede ?galop moet landen of gewoon onder begeleiding wat spring oefeningen wilt doen? Ik kom je er graag bij helpen!

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact op