Om jou goed te kunnen begeleiden met jou houding en zit heeft Stal Noorderzon in juni 2020 de cursus Ruitervoorkeuren fase 1 gevolgd. Ik kan jou helpen er achter te komen welke ruiter- leervoorkeuren jij hebt. Op basis daarvan kan ik jou betere inzichten geven en makkelijker begrijpbaar begeleiden naar een goede houding en zit!

Houding en zit

Één van de eerste voorwaarden voor een goede basis is een goede houding en zit. Als jij niet goed in balans op je paard zit, dan kan jou paard niet in balans onder jou werken. Als ruiter ben je vaak al heel bewust bezig met jouw houding, beweging en persoonlijke techniek.

Je wilt een correcte houding en zit hebben om zo je paard niet te belemmeren in zijn beweging. Je wilt zo onafhankelijk mogelijk zitten, zodat jou hulpen zo fijn mogelijk en zonder miscommunicaties doorkomen. Maar makkelijk is het niet, correct zitten is namelijk veel moeilijker dan het lijkt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat thuis het rijden super gaat maar zodra je op wedstrijd gaat alles ineens mis gaat. Hier is een hele goede verklaring voor en deze is te vinden in hoe jij leert en wat jou voorkeuren zijn!

Ik kom jou hier graag bij helpen, want voor een goede rijtechniek blijft een goede zit essentieel!

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact op