Om jou goed te kunnen begeleiden met jou houding en zit heeft Stal Noorderzon in juni 2020 de cursus Ruitervoorkeuren fase 1 gevolgd. Ik kan jou helpen er achter te komen welke ruiter- leervoorkeuren jij hebt. Op basis daarvan kan ik jou betere inzichten geven en makkelijker begrijpbaar begeleiden naar een goede houding en zit!

Houding en zit

Één van de eerste voorwaarden voor een goede basis is een goede houding en zit. Als jij niet goed in balans op je paard zit, dan kan jou paard niet in balans onder jou werken. Als ruiter ben je vaak al heel bewust bezig met jouw houding, beweging en ruitertechniek.

Je wilt een correcte houding en zit hebben om zo je paard niet te belemmeren in zijn beweging. Je wilt zo onafhankelijk mogelijk zitten, zodat jou hulpen zo fijn mogelijk en zonder miscommunicaties doorkomen. Maar makkelijk is het niet, correct zitten is namelijk veel moeilijker dan het lijkt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat thuis het rijden super gaat maar zodra je op wedstrijd gaat alles ineens mis gaat. Hier is een hele goede verklaring voor en deze is te vinden in jou leer/ruitervoorkeuren!

Ruitervoorkeuren

Als ruiter ben je uniek! Je bent uniek in hoe je beweegt, hoe je denkt en hoe je leert. Elke ruiter heeft zijn eigen krachten en valkuilen. Door te ontdekken wat jouw fysieke stabilisatie en coördinatie voorkeuren zijn, begrijp je beter hoe je leert en hoe je beweegt. Samen ontdekken we wat jou Ruitervoorkeuren profiel is. Hierdoor kan ik jou specifiekere aanwijzingen geven, waardoor jij sneller en beter begrijpt wat de bedoeling is en hoe dit voor jou voelt.

Als jij weet wat jou ruitervoorkeuren profiel is, leer je de ideale ruitertechniek te gebruiken en te verbeteren die bij jou hoort en het beste bij jou unieke manier van bewegen en leren past.

Door het leren gebruiken en verbeteren van jou eigen ruitertechniek, op een manier die voor jou het meest prettig is, zullen heel veel puzzelstukjes in elkaar vallen. Dit zorgt ervoor dat jij beter kunt communiceren met jou paard! Je zal dichter bij het ruitergevoel komen en jou paard beter aanvoelen. Je paard en jij gaan elkaar beter begrijpen wat zorgt voor een betere samenwerking, vertrouwen en harmonie.

We streven dan ook naar een goede en onafhankelijke zit, maar wel naar jou zit en waar jij het meest comfortabel bij kan zijn. We gaan het beste halen uit jou voorkeuren! Niemand is gelijk iedereen is uniek, dus niemand kan het zelfde op een paard zitten!

Wil jij meer leren over, gebruik maken en verbeteren van jou ruitervoorkeuren en rijtechniek? Vraag mij dan gerust naar de mogelijkheden!

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact op