Angst tijdens het rijden

Menig ruiter heeft het wel eens mee gemaakt. Er gebeurt iets, je valt en je ontwikkeld een kleine angst. Veel ruiter komen wel weer over die drempel heen maar er zijn ook genoeg mensen die met de juiste hulp angstig blijven en daardoor niet meer ten volle genieten van iets wat nog steeds hun grootste passie is.

Het kan een kleine angst zijn bijvoorbeeld om in een buitenbak te rijden, niet zonder beugels durven rijden, niet durven springen. Maar het kan ook een angst zijn dat je bijvoorbeeld niet meer op een bepaald paard (je eigen paard) durft te rijden. Je wilt het zo graag maar je durft het simpel weg niet.

Heb jij een angst hoe klein ook, als het jou belemmert iets te doen wat jij echt leuk vind, laat je dan niet weerhouden en vraag om hulp.

Als ik jou kom helpen, doen we alles samen en in overleg. Ik dwing nooit iemand. Waarschijnlijk hebben we lange discussies en probeer ik in eerste instantie jou vertrouwen te krijgen. Want het is heel belangrijk dat je wel vertrouwen hebt in de gene die jou helpt. We gaan samen op onderzoek uit waar de angst vandaan komt en waarom je het nog niet hebt kunnen los laten. Samen komen we langzaam tot oplossingen en doen we alles in jou tempo. Ik heb geduld en ga niks overhaasten, iemand met angst dwingen heeft geen nut, maar ik zeg  niet dat ik je geen duwtje in de rug geef als ik denk dat je er klaar voor bent.

Wil jij weer genieten van je passie, je hobby en weer kunnen ontspannen? Zet de eerste stap en neem contact met mij op, doe je verhaal en maak een afspraak!

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact op