Zelf ben ik actief wedstrijdamazone in de dressuursport geweest

en hecht veel waarde aan een goede basis en een fijne communicatie met het paard

Paardrijlessen

Wanneer je op je paard gaat zitten zijn paardrijlessen heel belangrijk!

Recreatief of wedstrijdgericht, regelmatig iemand met je mee laten kijken is belangrijk voor de ontwikkeling van je paard. Ik zie vooral dat recreatieve ruiters hier meestal niet zo veel oren naar hebben omdat ze toch geen wedstrijden willen rijden.

Maar als we kijken naar dressuurwedstrijden zijn de oefeningen die in de proeven gevraagd worden eigenlijk gewoon oefeningen om je paard tot een beter atleet te maken.

Of je als ruiter nu een beginner bent die graag meer wil leren, beter wil leren springen, angst in het zadel hebt, je houding en zit wil verbeteren of een gevorderde ruiter die verder wil ontwikkelen richting de dressuursport ik kom je graag begeleiden.

Dus wil jij een goede ruiter voor jou paard zijn en een lange en gelukkige samenwerking hebben? Dan neem je regelmatig les!

Dressuurinstructie

Meer uit jezelf en uit je paard halen, een goede basis en een fit paard!

meer info

Proefgerichte training

Als je wedstrijden gaat rijden is het wel fijn om eens goed proefgericht te rijden. waar je anders losse oefeningen rijdt, moet je ze nu gaan koppelen. Waar zitten verbeter punten, waar let de jury op samen gaan we elk puntje bij langs voor het beste resultaat.

meer info

Houding en zit lessen

Het meest moeilijke om goed te doen, een correcte houding en zit. Ik help jou in balans te zitten en te voorkomen dat jij jou paard belemmert in zijn beweging.

meer info

Angst tijdens het rijden

Angst tijdens het rijden is voor veel ruiters een vreselijk gevoel, maar elke ruiter maakt dit een keer mee. Welke oorzaak je angst ook heeft, ik kom je graag helpen om je angsten te overwinnen.

meer info

Springen Basistechniek

Springen is natuurlijk erg leuk om te doen, het is alleen wel belangrijk dit goed te doen! Het kan namelijk grote gevolgen voor jou paard maar ook voor jou zelf hebben als je niet goed mee kunt komen op de sprong, je lijnen niet goed kunt zien en/of niet weet wanneer je paard afzet.

meer info

De basis

Een goede basis is belangrijk voor de fitheid en de tevredenheid van je paard. Daarom staat deze bij elke les centraal en let ik op houding en zit en het geven van de juiste hulpen, maar vooral ook het niet geven van hulpen, want LESS = MORE!!

meer info

Communicatie

Paardrijden, het is onze hobby, onze sport, onze passie, maar geldt dit ook voor jou paard? Veel problemen liggen vaak bij miscommunicaties, of een gebrek aan communicatie.

meer info

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact op